Komentarze (0)
Składniki 1/2 kg żeberka 1 pęczek włoszczyzny 30dkg pieczarek 1cebula 1lyzka masła do smażenia pieczarek 3ziemniaki 2garsc makaronu suchego sól .pieprz 1/2 szkl. śmietany 18% i 2łyzki mąki Natka pietruszki wykonanie 1 Umyć żeberko i włożyć do garnka i zalać woda i wstawić na gotowanie 2 Włoszczyznę pokroić w mała kostkę i wrzucić do garnka 3 Gotować z 20 minut 4 Pieczarki i cebule pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle 5 Ziemniaki obrać i w kostkę pokroić 6 Ziemniaki i makaron wrzucić do garnka z włoszczyzną i pogotować 10 minut 7 Pieczarki z cebula wrzucić i dalej gotować 8 Śmietanę i mąkę wymieszać ,dodać trochę gorącej zupy 9 Na koniec zalać żupę śmietaną z mąka i zagotować 10 natka pietruszki